Analýza a návrh opatření pro zajištění vyšší bezpečnosti chodců v silničním provozu ve městě Říčany - Rezek, Pavel (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na významný problém bezpečnosti chodců na pozemních komunikacích, a to konkrétně na zadanou lokalitu. Obsahuje dopravní charakteristiku zadaného města Říčany, přehled vztažných dopravních zákonů a norem, i statistické údaje. Jádrem práce je analýza kritických míst a návrh opatření pro zlepšení současné situace.
Analysis and proposal of precaution for higher safety of walkers in road traffic operation in town Říčany
Keywords: safety walkers; traffic infrastructure; walkers; critical traffic points; crosswalks; bezpečnost chodců; dopravní infrastruktury; chodci; kritická dopravní místa; přechody pro chodce