Zpracování srážkových záznamů pro stanovení podmínek radiokomunikačního přenosu - Langrová, Alena (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem a vyhodnocením srážkoměrných údajů pořizovaných Ústavem fyziky atmosféry AVČR za účelem predikce útlumu deštěm radiokomunikačních spojů. Práce popisuje metodu zpracování původních dat člunkových srážkoměrů, zabývá se statistickým popisem důležitých parametrů chodu intenzit srážek a metodami, které využívají srážková data k predikci útlum deštěm radiových spojů. Je připojen konkrétní výpočet útlumu deštěm.
Rain data analysis to estimate conditions of radiocommunication transmission
Keywords: Intenzita srážek; radioreléový spoj; člunkový srážkoměr; predikce útlumu deštěm; Rain Rate; Radiorelay link; Tipping - Bucket Rain Gauge; Rain Attenuation Prediction