Analýza a potenciální možnosti cestovního ruchu v regionu - Nežádalová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zaměřuje na oblast cestovního ruchu, jejíž první část je věnována obecné problematice a druhá část se zabývá cestovním ruchem ve vybraném regionu Krkonoše a Podkrkonoší. Hlavní cíl spočívá v analyzování aktuálního cestovního ruchu v turistickém regionu Krkonoše a Podkrkonoší. Teoretická část práce zahrnuje východiska cestovního ruchu, problematiku regionální politiky a vztah mezi regionálním rozvojem a cestovním ruchem. Analytická část pojednává nejprve o cestovním ruchu v České republice a dále analyzuje cestovní ruch v turistickém regionu Krkonoše a Podkrkonoší, jehož závěry jsou shrnuty ve SWOT analýze a jsou navržena doporučení pro jeho další rozvoj.
Analysis and the potential for tourism in the region
Keywords: cestovní ruch; regionální politika; regionální rozvoj; potenciál cestovního ruchu; Krkonoše a Podkrkonoší; tourism; regional policy; regional development; tourism potential