Technologie IP multicast - Němec, Martin (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá technologií IP multicast. V teoretické části jsou popsány základní principy IP multicastu, jeho výhody a nevýhody. Dále je v této části popsán směrovací protokol PIM. Další část práce obsahuje popis konfigurace počítačové sítě a protokolu PIM-SM. Tato část se také zabývá měřením, porovnáním a vyhodnocením síťových parametrů pro různé konfigurace na této síti.
IP multicast technology
Keywords: multicast; PIM; sparse mode; dense mode; IP; IGMP; distribuční strom; počítačové sítě; směrování; router; distribution tree; computer network; routing