Remotorizace historického motorového vozu M260 001 - Prchal, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce si kalde za cíl navrhnout možné řešení zástavby pohonných agregátů do historicky i konstrukčně velmi významného motorového vozu M260 001, který v roce 1938 vyrobila ČKD. Vlastní práce je tady zaměřena na výběr dostupných agregátů a jeho odůvodnění, výpočet trakční charakteristiky a vlastní návrh řešení zástavby nových agregátů včetně výkresové dokumentace.
Remotorization of historic diesel railcar M260 001
Keywords: motorové vozy; rekonstrukce; remotorizace; pohony; trakční charakteristiky; diesel railcars; reconstructions; remotorizations; drive; traction characteristics