Komiksová nakladatelství v současné české literární kultuře - Tobiášková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2016)
Předmětem mé bakalářské práce bude analýza vybraných českých komiksových nakladatelství. Chtěla bych se zabývat těm nakladatelstvím, která se věnují komiksu a to převážně tomu českému. Má práce se tak bude skládat ze tří částí. První část bude obsahovat definici komiksu, dále nezapomenu zmínit ani důležité žánry a pojmy v tomto uměleckém žánru. V druhé části čtenář mé práce nalezte historii českého komiksu, která se bude datovat od samotných počátků až po současné jednadvacáté století. Stručně tak představím významné autory, díla a nakladatelství, která byla nezbytně důležitá pro rozvoj současného českého komiksu. V poslední, třetí kapitole bych se chtěla věnovat problematice českých nakladatelství, analyzovat produkci Mot a Sýpka, tedy ta nakladatelství, která jsem si pro svou práci zvolila jako reprezentativnější.
Comics Publishers in Current Czech Literary Culture
Keywords: komiks; knihy; nakladatelství; česká kultura; Mot komiks; Sýpka; výtvarné umění; comic book; publishing house; Czech culture; Mot; Sýpka; comics; fine art