Die Rolle der Frau des 19. Jahrhunderts in Werken von Theodor Fontane - Geislerová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce věnuje pozornost životu a dílu německého spisovatele Theodora Fontaneho. Autorka se zabývá rozborem tří Fontaneho románů: "Irrungen Wirrungen", "Frau Jenny Treibel" a "Effi Briest" a blíže charakterizuje situaci v Německu v 19. století.
Role ženy 19. století v dílech Theodora Fontaneho
Keywords: německá literatura; Fontane, Theodor; romány; Německo; 19. století