Vývoj metody stanovení regulátoru růstu Sunagreen využívaného v zemědělské velkovýrobě - Hlavatá, Petra (Univerzita Pardubice, 2016)
V této diplomové práci byla navržena voltametrická metoda stanovení směsi kyselin 2-aminobenzoové a 2-hydroxybenzoové. Stanovení probíhalo na principu anodické oxidace metodou DC v 0,1 mol.l-1 fosfátovem pufru o pH 7 s využiíim indikační borem dopované diamantové elektrody. K vyhodnocení nelinearní odezvy proudu na stanovované koncentraci byla použita nelineárni regrese v programu Nelin. Mez stanovitelnosti kyseliny antranilové je 1,74 mikro g/ml, u kyseliny salicylové je 0,37 mikro g/ml. Mez detekce kyseliny antranilové je 0,52 mikro g/ml a 0,11 mikro g/ ml u kyseliny salicylové. Metoda je realizovatelná na praktické vzorky rostlinných stimulátorů růstu.
Development of method for determining of growth regulator Sunagreen used in agriculture mass production
Keywords: sunagreen; kyselina 2-aminobenzoová; kyselina 2-hydroxybenzoová; voltametrie; sunagreen; 2-aminobenzoic acid; 2-hydroxybenzoic acid; voltammetry