Plánovací aplikace pro pasivní koherentní radar - Provazník, Jakub (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem plánovací aplikace pro bistatický radarový systém. Simulace probíhá ve zpracovaných mapových podkladech. Funkce bistatického radarového systému je simulována v prostředí Matlab. Poloha a parametry anténních stanic jsou volitelné. Aplikace vykresluje pokrytí oblasti pro zvolenou konfigurací bistatického radarového systému. Uživatel volí z dostupného zobrazení. K dispozici je pokrytí oblasti bistatickým radarem, pokrytí oblasti samostatného vysílače a pokrytí přímou viditelností.
Planning application for passive coherent radar
Keywords: bistatic radar; passive coherent location; line of sight; coverage area of the bistatic radars; ovals of Cassini; bistatický radar; pasivní koherentní lokace; přímá viditelnost; oblast pokrytí bistatických radarů; Cassiniho ovály