Cenová strategie na B2B trhu - Kurcikašvili, Tamara (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce zkoumá cenovou strategii na B2B trhu, představuje faktory ovlivňující rozhodování o cenách a analyzuje různé přístupy k cenové strategii, včetně strategií založených na životním cyklu produktu, kvalitě produktu a segmentaci trhu. Dále se zabývá procesem tvorby cen a situační analýzou prostředí, včetně analýzy makroprostředí, mezoprostředí a analýzy zákazníků. Na základě provedených analýz je navržena konkrétní cenová strategie pro společnost XYZ, která je aplikována na vybranou zakázku.
B2B market pricing strategy
Keywords: cena; cenová strategie; situační analýza; B2B trh; price; pricing strategy; situational analysis; B2B market