Ekonomický dopad zavedení ETCS v železniční dopravě - Vostruha, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zaměřuje na otázku zavedení ETCS v České republice, a to z pohledu manažera infrastruktury a železničních dopravců. Z výsledků analýzy současného stavu byla navržena opatření ke zlepšení ekonomického dopadu zavedení ETCS pro provozovatele infrastruktury a drážní dopravy.
The economic impact of introducing ETCS in rail transport
Keywords: železniční doprava; evropský vlakový zabezpečovací systém; manažeři infrastruktury; železniční dopravci; čistá současná hodnota; rail transport; european train control system; infrastructure managers; rail carriers; net present value