Současná diagnostika a terapie pankreatitidy - Šimberská, Romana (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se věnuje problematice onemocnění slinivky břišní s cílem podat nové po-znatky o diagnostice a léčbě, zejména se zaměřuje a akutní a chronickou pankreatitidu. Práce popisuje anatomii a fyziologii pankreatu, nejčastější příčiny vzniku onemocnění a nové infor-mace v diagnostice a léčbě zánětů. Tato práce by měla dostatečně informovat čtenáře o one-mocnění.
The Contemporary Diagnostics and Therapy of Pancreatitis
Keywords: slinivka břišní; akutní pankreatitida; chronická pankreatitida; karcinom pankreatu; diagnostika pankreatitidy; terapie pankreatitidy; diabetes; pancreas; acute pancreatitis; chronic pancreatitis; pancreatic cancer; diagnosis of pancreatitis; pancreatitis therapy; diabetes