Náboženské poměry na Chrudimsku v polovině 17. století - Nekvapil, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zaměřuje na otázku náboženských poměrů v 17. století v Chrudimském kraji. Větší pozornost je věnována náboženské situaci na panství Rychmburk od poloviny 17. století až do konce 18. století. Studie je zpracována na základě analýzy Soupisu poddaných podle víry z roku 1651.
Religious situation at Chrudim region in the middle of the 17th century
Keywords: Religion; recatholicism; Chrudim region; 17th century; Náboženství; rekatolizace; Chrudimsko; 17. století