Implementace ESG reportingu ve vybrané farmaceutické firmě - Müller, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá připraveností farmaceutického sektoru na implementaci ESG principů a souvisejícího nefinančního reportingu v kontextu nové evropské legislativy. Cílem bylo zhodnotit, jakým způsobem vybrané firmy vnímají ESG agendu a jaké překážky a příležitosti identifikují při jejím zavádění. Výzkum byl realizován formou strukturovaných rozhovorů se zástupci odběratele a dodavatele ve farmaceutickém odvětví. Výsledky ukazují, že ačkoli význam ESG roste, firmy čelí řadě výzev spojených zejména s nedostatkem interních kapacit a komplexností nových regulatorních požadavků.
Implementation of ESG reporting in a selected pharmaceutical company
Keywords: ESG; nefinanční reporting; farmaceutický sektor; CSRD; ESRS; ESG; non-financial reporting; pharmaceutical sector; CSRD; ESRS