Srovnání rozvojového potenciálu malých a velkých sídel - Stehlík, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je zaměřena na srovnání rozvojového potenciálu malých a velkých sídel, a to jak po stránce teoretické, tak i po stránce praktické. Ta studuje daný problém na vybraných 13 obcích Pardubického kraje, kde na základě závěrečných účtů sledovaných za léta 2008 - 2010 bude analyzováno a porovnáno hospodaření těchto vybraných obcí.
Comparsion of development potential of small and big settlements
Keywords: malá obec; velká obec; rozpočet; závěrečný účet; příjmy; výdaje; town; small town; city; big town; budget; closing account; revenues; costs