Litomyšlský pěvecký spolek Vlastimil - Kovářová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce přibližuje pěvecký spolek Vlastimil v Litomyšli, jeho historii a vývoj v závislosti na době a vedoucích osobnostec spolku. Snaží se o zachycení změn repertoáru sboru, zvláště v tak výrazném období, jakým byla například druhá světová válka nebo doba po únoru 1948, popisuje též tyto změny v závislosti na sbormistrovi, jehož osobnost více či méně repertoár spolku a jeho vývoj ovlivňovala.
The Litomyšl choir of Vlastimil
Keywords: Litomyšl; pěvecké spolky; spolkový život