Studium vlivu epigallokatechingallátu na hepatocyty potkana in vitro - Arnoldová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce byla zaměřena na určení toxické koncentrace epigallokatechingallátu pro hepatocyty potkana v primárních kulturách. Děje v buňkách byly sledovány měřenými parametry aktivitou laktátdehydrogenázy v kultivačním médiu, aktivitou celulárních dehydrogenáz (WST-1 test), produkcí malondialdehydu a reaktivních kyslíkových forem.
Study of the effect of epigallocatechin gallate on rat hepatocytes in vitro
Keywords: epigallokatechingallát; hepatocyty potkana; primární kultury; laktátdehydrogenáza; malondialdehyd; DCFDA; WST-1; epigallocatechin gallate; rat hapatocytes; primary cultures; lactate dehydrogenase; malondialdehyde