Stanovení alantoinu v lidské plazmě - Kanďár, Roman (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá možností stanovení alantoinu v lidské plazmě. Metoda stanovení alantoinu je založena na Rimini-Schryverově reakci, při které je alantoin konvertován na glyoxylát, jenž je dále podroben derivatizaci s 2,4-dinitrofenylhydrazinem.
Measurement of allantoin in human plasma
Keywords: alantoin; Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; volné radikály; 2,4-dinitrofenylhydrazin