Informační systém pro pacienty indikované k PET/CT vyšetření - Václavík, Pavel (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce hodnotí míru informovanosti pacientů indikovaných k PET/CT vyšetření a na základě zhodnocených dat pro ně vytváří víceúrovňový informační systém. V teoretické části popisuje hybridní PET/CT přístroj a také samotné PET a CT modality. Teoretická část se dále zabývá popisem radionuklidů, používaných radiofarmak a indikací k vyšetření pacienta. Důležitou součástí práce je popis samotné přípravy pacienta před vyšetřením. Ve výzkumné části bylo provedeno dotazníkové šetření, při kterém byla zjišťována informovanost pacientů o vybraných tématech souvisejících s PET/CT vyšetřením a jehož výsledky jsou v práci uvedeny a komentovány. Dále byl navržen Informační systém pro pacienty indikované k PET/CT vyšetření tak, aby zohlednil různou úroveň výchozích znalostí pacientů a doplnil informace, u kterých pacienti při dotazníkovém šetření neprokázali potřebné porozumění.
Information System for patients indicated for PET/CT examination
Keywords: informační systém; PET/CT; příprava pacienta před vyšetřením; radiofarmaka; Information system; PET/CT; patient preparation before examination; radiopharmaceuticals