Návrh regulátoru z identifikované frekvenční charakteristiky soustavy - Tomáš, Libor (Univerzita Pardubice, 2003)
Popsány jsou metody identifikace frekvenční charakteristiky Fourierovou transformací pomocí periodického signálu na vstupu a pomocí relé ve zpětné vazbě. Nastavení PID regulátoru ze zjištěných frekvenčních charakteristik a decentralizované řízení dvourozměrové soustavy. Některé tyto postupy byly vyzkoušeny na reálných soustavách: vzduchový tunel a decentralizované řízení bylo vyzkoušeno na hydraulicko-pneumatické soustavě.
Controller design of identified frequency response
Keywords: regulátory; frekvenční charakteristika; Identifikace