Vliv zahraničních investic na ekonomiku Zlínského kraje - Hlaváček, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá přímými zahraničními investicemi ve Zlínském kraji. V teoretické části jsou vymezeny hlavní pojmy této problematiky a dopady investic na ekonomiku. Práce je zaměřena na současnou situaci ve Zlínském kraji včetně zhodnocení a návrhů na zlepšení.
Impact of foreign investment on economy of region Zlín
Keywords: Přímé zahraniční investice; Investiční pobídky; Regionální rozvoj; Zlínský kraj; Ekonomika; Foreign Direct Investment; Investment incentives; region development; region Zlín; Economy