Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje - Bartheldy, Michaela (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce obsahuje analýzu umístění výjezdových základen Zdravotnické záchranné služby v rámci Pardubického kraje. Porovnávání dojezdových časů a dalších důležitých atributů je v této práci sledováno prostřednictvím obcí příslušných čtyř okresů Pardubického kraje, jejichž počet obyvatel je vyšší než jeden tisíc. Práce zahrnuje porovnání dat s ostatními Zdravotnickými záchrannými službami v ČR. Tato práce se dotýká tématu rizik, jejich lokalizace a pravděpodobného výskytu dle zkušeností z minulých let. Dále je zde uvedeno mínění odborníků o zvyšujícím se výskytu rizik a narůstání jeho významu v souladu s krizovou připraveností.
Emergency medical services of the East Bohemia region
Keywords: Integrovaný záchranný systém; plošné pokrytí; rizika; hrozby; komparace; Integrated emergency network; area coverage; Risks; threats; confrontation