Vliv obsahu kopolymerované kyseliny methakrylové na vlastnosti vodných disperzí na bázi ethylakrylátu, styrenu a methylmethakrylátu - Egerová, Magdalena (Univerzita Pardubice, 2004)
Semikontinuální emulzní polymerací byly připraveny vodné kopolymerní disperze na bázi ethylakrylátu s konstantním obsahem methylmethakrylátu nebo styrenu a rozdílným obsahem kyseliny methakrylové nebo kyseliny akrylové. U připravených latexů byla zjištěna velikost částic, sušina, pH, minimální filmotvorná teplota, viskozita. Dále byly připraveny pigmentované disperze, u kterých byly změřeny MFT, lesk, přilnavost.
Effect methacrylic acid on properties of ethyl acrylate/styrene/methyl methacrylate aqueous dispersions
Keywords: kopolymery; disperzní hmoty; nátěrové systémy; methylmethakryláty; styren; latexy