Lokalizace softwaru pro české prostředí - Šlachta, David (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku lokalizace softwaru pro české prostředí. Práce poskytuje teoretický základ v oblasti lokalizace, internacionalizace a globalizace softwaru. Dále se zabývá praktickou ukázkou lokalizace softwaru demonstrovanou na vývoji aplikace pro HR fiktivní firmy s využitím technologií JavaScript/HTML a .NET (webová i desktopová verze). Práce zkoumá specifika lokalizace, jako jsou jazykové odlišnosti, formáty dat a kulturní aspekty, a poskytuje praktické poznatky pro nové vývojáře, kteří se zabývají lokalizací.
Software localization for Czech environment
Keywords: lokalizace; internacionalizace; překlad; kulturní přizpůsobení; formáty čísel a datumů; localization; internationalization; translation; cultural adaptation; number and date formats