Příčiny juvenilní delikvence - Dolejší, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá tématikou delikvence dětí a mládeže. V teoretické části jsou popsány příčiny vzniku delikventního chování, část je věnována možnostem prevence a také současné právní úprava. Praktická část se zabývá statistikami vývoje kriminality mládeže.
The causes of juvenile deliquency
Keywords: delikvence; děti; mladiství; mládež; příčiny delikventního chování; prevence; statistiky trestné činnosti mládeže; delinquency; children; adolescents; youth; causes of delinquent behavior; prevention; statistics of youth criminality