Alternativní trasy pro přepravu nákladu po železnici v České republice - Mocňáková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá analýzou evropských nákladních koridorů a problematikou provozu železničních nákladních koridorů v České republice. Práce se zaměřuje především na mezinárodní železniční nákladní koridor RFC 9 a jeho alternativní trasy rozebírané v případových studiích. Cílem práce je vytvořit koridorový vlak a na něm provést případové studie uzavření úseků, či stanic na trase koridoru. Pomocí multikriteriální analýzy zjistit ekonomickou výhodnost či nevýhodnost alternativních tras ku čekání na uvolnění koridorové trasy.
Alternative routes for rail freight transport in the Czech Republic
Keywords: koridor; nákladní doprava; interoperabilita; koridorový vlak; kapacita; odklonová trasa; corridor; freight transport; interoperability; corridor train; capacity; diversion route