Podnikatelé v obci Dobrzeń Wielki - Sabela, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je napsána na základě dvou sezón terénního výzkumu v obci Dobrzeń Wielki, západní Polsko. Předmětem výzkumu jsou místní podnikatelé, přičemž hlavní důraz je kladen na vzájemné vztahy. Ty jsou analyzovány jednak ve světle vztahů mezi podnikateli samotnými, podnikateli a ostatními obyvateli obce, jakož i vztah mezi podnikateli a místní samosprávou. Jednotlivé skutečnosti jsou nahlíženy z obou úhlů interakce.
The entrepreneurs in the community Dobrzeń Wielki
Keywords: podnikatelé; Dobrzeń Wielki; Polsko; vztahy; entrepreneurs; Poland; relations