Práva a povinnosti plynoucí z pracovního poměru - Havlíková, Petra (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá právy a povinnostmi zaměstnance a zaměstnavatele, které jim plynou z pracovního poměru. První a druhá část vymezuje účastníky pracovního poměru, zmiňuje způsoby založení pracovního poměru. Základními právy a povinnostmi zaměstnanců a zaměstnavatelů se zabývá část třetí. Další kapitoly pojednávají o právech a povinnostech v souvislosti se zajišťováním bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Zvláštní pozornost je věnována pracovním podmínkám žen a mladistvých. Závěrečná část se věnuje odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání.
The laws and duties resulting from the employment
Keywords: Pracovní právo; Pracovní poměr; zaměstnanci; zaměstnavatelé; BOZP; pracovní úrazy; nemoci z povolání