Možnosti rozvoje životního pojištění na trhu ČR - Vávra, Martin (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce pojednává obecně o pojmu pojištění, posléze se zaměřuje konkrétně na životní pojištění. Podrobně jsou probírány základní podoby produktů životního pojištění. Jsou zde vysvětleny role životního pojištění v ekonomice. Uvádí mimo jiné vývoj, strukturu a faktory ovlivňující pojistný trh v České republice. Dále se zabývá rozvojem životního pojištění a předpoklady zvýšení jeho podílu na českém trhu.
The possibilities of development of life insurance in the Czech market
Keywords: Insurance; life assurance; insurance markets; insurance companies; contract of insurance; insurance benefit; pojištění; Životní pojištění; pojistné trhy; Pojišťovny; pojistné smlouvy; pojistné plnění