Kriminalita na internetu - Remač, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku internetové kriminality. Popisuje jednotlivé vybrané typy této kriminality a zaměřuje se na její vliv na různé věkové skupiny a její prevenci či obranu. V další části práce je stručný přehled institucí a programů, které se internetovou kriminalitou zabývají a snaží se ji potlačit nebo alespoň zvýšit povědomí o internetovém nebezpečí.
Criminality on the internet
Keywords: kriminalita; internet; spam; hoax; phishing; kybergrooming; kyberstalking; kyberšikana; warez; criminality; grooming; cyberstalking; cyberbullying