Využití Microsoft Power BI pro tvorbu vizualizací - Mikan, Martin (Univerzita Pardubice, 2023)
V dnešní době se rozšířil trend využívání Business Inteligence pro získání výhody nad konkurencí na trhu. Hlavním cílem této práce je popsat základní funkcionality programu BI a uplatnění těchto funkcionalit pro vytvoření strukturovaných návodů pro řešení vybraných manažerských analýz. Zaměření je na tvorbu manažerských vizualizací z hlediska méně zkušených uživatelů.
The utilization of Microsoft Power BI for creation of visualizations
Keywords: Business Inteligence; Microsoft Excel; manažerská analýza; Data Analysis eXpressions; Power BI; vizualizace; Business Intelligence; Microsoft Excel; management analysis; Data Analysis eXpressions; Power BI; visualization