Imunologicky podmíněná neplodnost - Skácelová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá imunologicky podmíněnou neplodností a je vypracována formou literární rešerše. Začátek práce je věnován reprodukci a obecně neplodnosti jako takové. V druhé části jsou potom uvedeny příčiny imunologické neplodnosti zahrnující především různé typy specifických protilátek, popř. buněčné složky imunity. Nakonec jsou zmíněny jednotlivé způsoby diagnostiky a léčby tohoto typu onemocnění.
Immunologically mediated infertility
Keywords: reprodukce; neplodnosti; imunologicky podmíněná neplodnost; specifické protilátky; reproduction; infertility; immunologically mediated infertility; specific antibodies