Koncept pružného využívání vzdušného prostoru - Pristach, Ján (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá jedním z nástrojů na zvýšení propustnosti vzdušného prostoru - Koncepcí pružného využití vzdušného prostoru. Základem je idea vzdušného prostoru, který bude jeden celek a nebude zde existovat vojenská a civilní část. Tyto části se budou využívat pružně, na základě potřeby v daný okamžik civilní nebo vojenskou složkou.
Concept of flexibile use of airspace
Keywords: Letecká doprava; vzdušný prostor; letový provoz; využití