Stanovení síry v rostlinném materiálu metodou XRF spektrometrie - Slavovská, Jitka (Univerzita Pardubice, 2002)
Autorka se v práci soustředila na vypracování metody pro stanovení S v rostlinném materiálu metodou rentgenfluorescenční analýzy. Koncentrace reálných standardů pro kalibraci byly stanoveny standardní metodou ICP-OES po jejich mineralizaci.
Determination of sulphur in plant material by XRF spectrometry
Keywords: Životní prostředí; rentgenfluorescenční spektrometrie; optická emisní spektrometrie; analytické stanovení; síra; rostlinné materiály