Porovnání stravovacích návyků u sportovců v kontextu s jejich výkonem - Kment, Radim (Univerzita Pardubice, 2021)
Tématem této bakalářské práce je porovnání vlivu stravy sportovců v kontextu s jejich sportovním výkonem. Součástí práce je charakteristika základních živin - sacharidů, lipidů, proteinů, vitamínů a jejich funkcí. Dále jsou představeny současné, populární typy diet a často užívané doplňky stravy. Závěrem jsou vyhodnoceny a diskutovány výsledky dotazníkového šetření, který byl zaměřen na problematiku výživy sportovců a vliv výživy na sportovní výkon.
Comparison of eating habits in athletes in the context of their performance
Keywords: sacharidy; tuky; proteiny; vitamíny; doplňky stravy; výživa; dieta; sportovní výkon; carbohydrates; fats; proteins; vitamins; food supplements; nutrition; diet; sports performance