Spin-off firmy - Novotná, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce je věnována tématu inovací a možnosti jejich uplatnění na komerčním trhu prostřednictvím spin off firem. V první části jsou vymezeny základní pojmy týkající se této oblasti jako inovace, transfer technologií či duševní vlastnictví, dále samotný pojem spin off firma. Zpracovává přehled o aktuálním počtu a zaměření spin off firem v České republice a to jak v napojení na univerzity, tak i jejich regionální rozložení. Práce se zaměřuje na možnosti podpory, která je nabízena státem či dalšími subjekty a nabízí srovnání s evropskými státy. Poslední kapitola obsahuje prostředky, které mají za cíl usnadnit přenos výsledků výzkumu a vývoje do praxe a předpoklady budoucího vývoje spin off firem.
Spin-off companies
Keywords: inovace; transfér technologií; spin off firmy; podpory; zahraniční zkušenosti; innovation; transfer of technology; spin off companies; support of spin off companies; foreign experiences