Uspokojování sociálně kulturních potřeb u pacienta s Crohnovou chorobou - Novotná, Monika (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá tématem "Uspokojování sociálně kulturních potřeb u pacienta s Crohnovou chorobou". Práce je rozdělena na teoretickou a průzkumnou část. Teoretická část popisuje onemocnění a sociálně kulturní potřeby. Praktická část je založena na kvalitativním průzkumu, který byl veden formou polostrukturovaných rozhovorů s pacienty trpícími touto nemocí. Cílem průzkumu bylo zjistit, zda pacienti s Crohnovou chorobou naplňují své sociální a kulturní potřeby.
Satisfying Social and Cultural Needs in Patients with Crohn's Disease
Keywords: Crohnova choroba; kulturní potřeby; pacienti; sociální potřeby; Crohn's Disease; cultural needs; patients; social needs