Mimořádné události regionu Dvůr Králové nad Labem - Fejksová, Radka (Univerzita Pardubice, 2006)
Tématem této bakalářské práce je analýza mimořádných událostí v regionu Dvůr Králové nad Labem. Přínos mé práce se vztahuje na dvě oblasti. V první obecné části se zabývám teorií, která obsahuje základní poznatky o mimořádných událostech, jejich třídění či o složkách integrovaného záchranného systému. V praktické části se zabývám charakterem města s rozšířenou působností Dvora Králové n. L., kde zjišťuji potenciál mimořádných událostí, které mohou v regionu nastat. Součástí je také analýza škod po povodních a nákladů na protipovodňová opatření.

This work deal with problems of extraordinary events in municipality with extensive sphere of authority Dvůr Králové nad Labem. Contribution of my work is in the two areas. In first general part I occupy by theory, which contains basic fundamental piece of knowledge about extraordinary, their sorting or component of integrated rescue systems. In the practical part I thing about character of the town with expansion activity Dvůr Králové nad Labem, where I probe potential of extraordinary events, which will be coming in region. At the end are analysed claims on possession after floods and expenses on flood – protection
Extraordinary events of region Dvůr Králové nad Labem
Keywords: extraordinary events; Crisis; integrace rescue systems; Fire brigade; Floods; Mimořádné události; Krize; integrované záchranné systémy; Hasičský záchranný sbor; Povodně; Dvůr Králové nad Labem