Participativní rozpočtování v České republice - Jiskrová, Nikol (Univerzita Pardubice, 2021)
Tématem bakalářské práce je participativní rozpočtování v České republice. První kapitola se zabývá vznikem PR, jednotlivými aktéry a jeho modely. Ve druhé kapitole je popsán průběh a fungování participativního rozpočtování ve světě. Třetí kapitola je věnována samotné analýze implementace participativního rozpočtování v České republice. Ve čtvrté kapitole je závěrečné shrnutí a doporučení autorky.
Participatory budgeting in the Czech Republic
Keywords: participace; participativní rozpočtování; procesy; participation; participatory budgeting; operation