Zbožíznalství v České republice - Makovská, Petra (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce je věnována problematice zboží, jeho hodnocení, vlastnostem, jakosti, prodeji zboží a dalším. V úvodní části jsou vymezeny základní pojmy jako je zboží a zbožíznalství a další pojmy týkající se této problematiky. Další kapitola je věnována třídění zboží a jejich vlastnostem. Nedílnou součástí je vysvětlení pojmu jakost zboží a formy hodnocení zboží. Práce se také zabývá problematikou ochrany spotřebitele v České republice. Dále jsou zde zmíněny formy a podmínky prodeje zboží. Na teoretickou část navazuje část, jejímž cílem bude zhodnotit úroveň zbožíznalství v České republice. Cílem práce je nastínit čtenářům problematiku zbožíznalství a zhodnotit jeho úroveň v České republice.
"Goods science" in the Czech Republic
Keywords: goods; goods science; products; Quality; public protection; producers; consumers; zboží; zbožíznalství; výrobky; Jakost; Kvalita; ochrana spotřebitelů; výrobci