Elementární školství v Poličce v 19. století - Švejcarová, Kamila (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá vývojem a strukturou primárního školství v Poličce v 19. století. Pozornost je věnována nejen specifickým jevům školství v dané době, ale také docházce, výuce a rozličnému vývoji chlapeckého a dívčího vzdělávání. V práci dále nalezneme vedle historického vývoje samotného školství i informace týkající se významných kantorů působících ve městě.
Primary Schools in Polička in the 19th Century
Keywords: školství; vzdělávání; Polička; 19. století; school system; education; 19th century