Marketingová studie logistiky a přepravy těžkých a nadrozměrných nákladů do zemí bývalého USSR - Konečný, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá přepravami těžkých a nadrozměrných nákladů. Kromě jejich charakteristiky se věnuje i všeobecným podmínkám pro jejich realizaci, volbě trasy a dopravního prostředku. Uvádí také i různé aspekty, které realizaci těžkých a nadrozměrných přeprav zásadním způsobem ovlivňují. Součástí bakalářské práce je také teoretický návod pro tyto speciální přepravy. V tomto návodu je detailně popsáno, co všechno musí dopravce zajistit a udělat, než dojde k realizaci přepravy. Poslední část práce je případová studie přepravy těžkého a nadrozměrného nákladu z Francie na Ukrajinu. Jako vzorová přeprava pro tuto studii byla použita již realizovaná přeprava. Hlavním poznatkem, vyplývajícím z použité vzorové studie je, že mezi teoretickými znalostmi a zkušenostmi z praxe existují odlišnosti.
Marketing study of logistic and transport of bulky cargo by past to USSR
Keywords: přeprava; nadrozměrné náklady; dopravní prostředky; volba trasy