Hodnocení úrovně znalostí u žen podstupujících asistovanou reprodukci - Applová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na zjištění úrovně informovanosti žen podstupujících metody asistované reprodukce. Téma asistované reprodukce se díky mnoha faktorům stává aktuálnějším společenským tématem. V teoretické části je popsána problematika poruchy plodnosti u žen a mužů, jejich diagnostika, léčba, otázka etiky, legislativy a financování metod asistované reprodukce. V průzkumné části je zhodnocení a analýza výsledků dotazníkového šetření v oblasti informovanosti o asistované reprodukci, jejich možných komplikacích a rizicích. Výsledky průzkumu jsou graficky a písemně zpracovány.
Evaluation of knowledge level in women undergoing assisted reproduction
Keywords: neplodnost; asistovaná reprodukce; in vitro fertilizace; komplikace a rizika asistované reprodukce; sterility; assisted reproduction; in vitro fertilization; complication and risk of assisted reproduction