Analýza klasifikačních metod a jejich využití v data miningu - Slavíková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2006)
Obsahem diplomové práce je pojednání o problematice klasifikačních metod a jejich využití v data miningu. Jsou zde vymezeny základní pojmy z oblasti data miningu a přehled jednotlivých klasifikačních metod, které jsou potom podrobněji popsány. Práce se také zabývá porovnání jednotlivých klasifikačních metod a jejich využití v praxi.
The analysis of the classification methods and the use of them in data mining
Keywords: classification methods; statistical methods; decision trees; neural net; Data Mining; klasifikační metody; statistické metody; rozhodovací stromy; neuronové sítě; Clementine