Porody v přednemocniční neodkladné péči - Janovská, Veronika (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na srovnání názorů ohledně domácích porodů. V teoretické se upřesňuje rozdíly mezi plánovaným domácím porodem a překotným porodem, jak porod probíhá, jaké mohou nastat komplikace a jaká je legislativa týkající se porodu. Průzkumnou tvoří kvalitativní metoda průzkumu, polostrukturovaný rozhovor. Ten byl proveden se zdravotnickým záchranářem, lékařem zdravotnické záchranné služby, dispečerem zdravotnického operačního střediska, porodní asistentkou a komunitní porodní asistentkou. Rozhovor zkoumá názor dotazovaných na porody v přednemocniční péči.
Giving birth in prehospital care
Keywords: porod; fyziologický novorozenec; dula; potrat; komplikace porodu; legislativa; childbirth; physiological newborn; community midwife; abortion; complications of childbirth; legislation