Hodnocení ekonomické efektivnosti Městského úřadu Šternberk - Kovářová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením ekonomické efektivnosti Městského úřadu Šternberk. První část práce shrnuje teoretické poznatky týkající se územní samosprávy v České republice, obcí a jejich kompetencí, financování obcí a způsoby hodnocení efektivnosti a kvality řízení v územní samosprávě. Druhá část je zaměřena na konkrétní vývoj hospodaření Městského úřadu Šternberk v letech 2001 - 2006. Jejím obsahem je analýza příjmů a výdajů, rozbor zadluženosti za sledované období a přiblížení metod kvality řízení uplatňovaných na městském úřadě ve Šternberku.
Assesment of economic efficiency of Municipal authority Šternberk
Keywords: samospráva; obce; financování; benchmarking; městské úřady; model CAF