Informační střediska Evropské unie v České republice - Jirková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je věnována informačním střediskům Evropské unie, komunikačním strategiím, z kterých vyšel podklad pro informační systémy, kterých jsou informační místa součástí. Zaměřila jsem se na jednotlivá informační střediska a to Europe Direct, Eurocentrum a Euro Info centrum, provozovaná Evropskou komisí, Úřadem vlády České republiky, Úřadem vlády Slovenské republiky. Dva hlavní systémy poskytující informace o EU veřejnosti využívané v České republice porovnáváme navzájem a poté se systémem informování o evropských záležitostech na Slovensku. Dále je součástí práce porovnání Pardubických informačních středisek, výzkum informovanosti občanů o existenci a využívání informačních míst v Pardubicích a návrh na zlepšení poskytování informací o Evropské unii občanům České republiky.
Information centre of the European union in the Czech republic
Keywords: komunikační strategie; evropská komise; Europe direct; Úřad vlády České republiky; Eurocentrum; Úřad vlády Slovenské republiky; Euro info centrum; communication strategy; european commission; Office of the government of the Czech republic; Eurocentre; Office of the government of the Slovak republic