Optimalizace trasy v prostředí mapserveru - Vrbka, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2001)
Autor se v práci zabývá optimalizací trasy v prostředí Mapserveru. Charakterizuje geografické informační systémy a jejich uživatele. Pojednává také o internetových mapových serverech a navrhuje a vytváří jednoduché uživatelské rozhraní pro optimalizaci trasy v prostředí MapServeru.
Shortest parth in mapserver environment
Keywords: geografické informační systémy; síťová analýza; ochrana dat