Vyhodnocení čerpání prostředků EU v NUTS Severovýchod v rámci Regionálního operačního programu Severovýchod - Hajná, Markéta (Univerzita Pardubice, 2010)
Cílem práce je zhodnotit čerpání finančních prostředků EU v rámci Regionálního operačního programu Severovýchod. V první kapitole jsou uvedeny veškeré operační programy, v rámci kterých má Česká republika možnost čerpat finanční prostředky z fondů EU v současném programovacím období. Další kapitoly jsou zaměřené na realizaci konkrétního progamu, kterým je Regionální operační program Severovýchod. Pozornost je věnována komparaci projektů od žadatelů z jednotlivých krajů, tvořících region soudržnosti Severovýchod. Práce je zakončena porovnáním plánované alokace finančních prostředků z EU na realizaci projektů v rámci uvedeného programu se skutečným stavem čerpání těchto prostředků ke konci roku 2009.
Evaluation of the EU Resource Drawings in the NUTS North-East in Terms of North-East Local Operational Program
Keywords: fondy EU; programovací období 2007 - 2013; Regionální politika; Regionální operační program Severovýchod; EU funds; programming period 2007 - 2013; Regional Policy; the Regional Operational Programm of the North-East