Neustálé zlepšování v bankovních institucích v České republice - Peterková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce je zaměřena na neustálé zlepšování v oblasti administrativy, konkrétně v bankovnictví. Cílem je definovat rámec zastřešující neustálé zlepšování (Kaizen) v bankovních institucích pro organizace působící v bankovním sektoru v České republice. V diplomové práci je teoreticky představena podstata neustálého zlepšování a jeho spojitost s lean managementem, zároveň je uvedena podstata a fungování bankovnictví. Je zanalyzováno, jak vybrané bankovní instituce přistupují k neustálému zlepšování, a následně jsou jejich přístupy srovnávány.
Continuous improvement in banking institutions in the Czech Republic
Keywords: neustálé zlepšování; kaizen; štíhlý management; bankovnictví; bankovní sektor; continuous improvement; kaizen; lean management; banking; banking sector